Welkom thuis: tips om jouw inkomhal in te richten

Wil je meteen een goede indruk maken op al jouw gasten? Met een mooi afgewerkte inkomhal lukt je dat zeker en vast! Deze ruimte is dan ook de eerste ruimte die iedereen te zien krijgt en het is fijn als deze ook wat is aangekleed. We geven je graag onze beste stylingtips voor een knappe hal! 

Maak gebruik van spiegels

Spiegels bieden heel wat voordelen, zeker wanneer jouw inkomhal een vrij donkere en smalle ruimte is. Ze weerkaatsen namelijk het licht waardoor de ruimte op slag wat ruimer en lichter zal aanvoelen. Voor een klein prijsje koop je al erg leuke decoratieve spiegels die jouw inkomhal ook nog dat tikkeltje meer eigen maken. Bovendien is het gewoonweg praktisch om jezelf nog even te kunnen spiegelen voor je de deur uit gaat. 

Zorg voor voldoende opbergruimte

Overvolle kapstokken en een gang die vol schoenen ligt, wil je liefst vermijden. Zorg dus voor voldoende opbergruimte voor jassen, sjaals en dergelijke, zo zal jouw inkomhal veel netter ogen. Staat er een schuine trap in jouw inkomhal, waaronder nog ruimte vrij is? Maak hier dan handig gebruik van en overweeg eens om hier een kast onder te plaatsen. Zo win je opnieuw plaats en extra opbergruimte is altijd mooi meegenomen. 

Hou het persoonlijk met een eigen touch

Wanneer je thuiskomt is het leuk om meteen te voelen dat je terug in je eigen stekje bent. Door een paar persoonlijke toevoegingen te doen aan het interieur van jouw inkomhal zal deze meteen veel huiselijker aanvoelen. Een paar leuke kaders met persoonlijke foto’s aan de muur of een lieve nota op de spiegel geplakt, maken van jouw huis meteen een echte thuis. 

Hoe groener, hoe beter!

In jouw inkomhal wil je graag meteen de juiste sfeer creëren. Met een paar planten in originele bloempotten of manden oogt jouw inkomhal meteen gezellig. Je kan er ook voor kiezen om een leuke set bijzettafels aan te schaffen waarop je jouw planten mooi kan etaleren. Wedden dat deze de eyecatcher van jouw hal worden? Zorg er natuurlijk wel voor dat je planten voldoende daglicht krijgen en dat je ze goed verzorgt. Een dor geval wil je liever niet in je hal hebben staan.

Creëer een plekje voor je schoenen

Thuiskomen en meteen je schoenen uitdoen, het is voor velen de normale gang van zaken. Een schoenenkast is dan ook absoluut een meerwaarde aan jouw inkomhal. Gelukkig bestaan er heel wat compacte modellen in allerlei stijlen, voor ieder wat wils dus. Heb je een ruime inkomhal? Dan is het ook handig om een zitplekje te voorzien naast je schoenenkast. Zo kan je altijd rustig gaan zitten om je schoenen aan of uit te doen en een zachte fauteuil ziet er nog eens leuk uit ook!

Geef een reactie