Wat te doen bij een ongeluk

ongeluk

Een ongeluk ervaren is al een ontzettend vervelende ervaring op zichzelf. Maar daar komt dan nog bij dat je ook letselschade kan hebben. Bij elk ongeluk zijn er veel verschillende soorten schadeposten. Als je niet meer kan werken door het ongeluk heb je bijvoorbeeld verlies aan verdienvermogen. Of je kan niet meer studeren, en je kan thuis niks meer opknappen. En natuurlijk het gene wat voor zich spreekt, de medische kosten en reparatie- en vervangingskosten. Naar al deze dingen moet je goed kijken samen met een advocaat. Zo kan je makkelijk bepalen welke dingen jij kan krijgen in deze nare situatie. Want geld kan het ongeluk misschien niet goed maken, maar het kan het wel makkelijker maken.

Verschillende soorten ongelukken

Er zijn een hoop verschillende soorten ongelukken die je kunt ervaren. Het is eerst belangrijk om goed vast te stellen waar je ongeluk onder valt, en wat hierbij komt kijken. Bij bijvoorbeeld verkeersongelukken is het belangrijk dat je vaststelt wie de schuldige is, en dit ook vast staat. Ook moet door allebei de partijen een schadeformulier ingevuld worden. Dit zijn allemaal dingen waar een advocatenbureau mee kan helpen. Het is weer anders als het ongeluk gebeurd tussen een motorvoertuig en een zwakke schakel van het verkeer, zoals een voetganger of een fietser. In dit geval heb je altijd recht op 50% van de letselschade, maakt niet uit of je zelf een verkeersfout heeft gemaakt of niet. In sommige speciale gevallen kan je met wat extra moeite ook meer dan 50% van de letselschade krijgen. En dat is waar een advocatenbureau weer bij pas komt.

Neem een advocaat van je eigen omgeving

Iets wat ook belangrijk is, is om een advocaat te nemen die uit je eigen omgeving komt. Sommige regels kunnen nog wel eens anders zijn in andere gebieden en gemeentes. Om hier verwarring in te voorkomen, is het altijd slim om een advocaat te nemen die uit dezelfde gemeente komt. Heb je bijvoorbeeld een ongeluk in Gouda, neem dan een letselschade advocaat Gouda. Zo weet je zeker dat je advocaat alles weet over de problemen die jij kan ervaren in de gemeente waarin je leeft. Bovendien is het ook gewoon makkelijker communiceren, en lekker dichtbij. Maar wees bij een ongeluk dus nooit bang om een advocaat in te schakelen. Je hebt het na een ongeluk al niet makkelijk, dus een beetje extra hulp om wat dingen te regelen kan geen kwaad!

Geef een reactie