Tips voor een mooi interieur

Interieur

Er zijn ontzettend veel soorten manieren waarop jij een goed interieur kan inrichten. Het ligt natuurlijk heel erg aan persoonlijke smaak. Iets wat jij mooi kan vinden, kunnen andere mensen verschrikkelijk vinden. Maar er zijn over het algemeen een paar dingen die belangrijk zijn in elk soort interieur. Dingen die hoe je het ook went of keert, een interieur af kunnen maken, of juist kunnen verpesten. En daar wil ik er een paar van benoemen. Want een interieur inrichten is absoluut niet makkelijk om heel goed te doen. Al helemaal niet als je het tot in de fijne details wilt afwerken. En daar zou ik graag bij willen helpen. Zodat je toch die goede sfeer in je kamer kan creëren waar je altijd al van gedroomd hebt. 

Goede verlichting is noodzakelijk

Iets wat absoluut niet kan ontbreken in het interieur, is goede verlichting. Hier heb je tegenwoordig heel veel keuze in, dus dat is flink zoeken. Gelukkig betekent dit ook, dat hoewel je wat meer moet zoeken, er wel een stuk grotere kans is dat je precies vindt wat je zoekt. Iets wat ik persoonlijk altijd een goede keuze vind, is LED downlights. Omdat ze rechtstreeks in het plafond worden vastgemaakt, passen ze perfect in elke kamer. En omdat het licht heel makkelijk aan te passen is, en vaak ook dimlicht is, kan je elke sfeer creëren die je wilt. Ook zijn er verschillende soorten vormen led verlichting, wat ook nog voor leuke effecten kan zorgen. En het is energie zuinig! Natuurlijk is er ook nog andere verlichting die misschien mooi kan passen in je kamer. De oude vertrouwde staande lamp of hanglamp passen altijd goed bij de meeste interieurs. 

Een goed kleurenpalet

Ook onmisbaar voor een goed interieur, is een fatsoenlijk kleurenpalet. Dit is iets waar ik vaak mensen de fout in zie gaan. Want het is natuurlijk heel verleidelijk om gewoon de kleuren te kopen die je mooi vind. Maar dan blijkt het erg lastig te zijn om deze thuis te combineren met de kleuren die er al staan. En voor je het weet heb je een hele hoop kleuren in je woonkamer die helemaal niet bij elkaar passen. Dat laat de kamer er gewoon een stuk minder mooi uitzien. Ik zeg hiermee uiteraard niet dat je alleen maar zwart en wit kan kopen. Je kan ook een hele mooie kleurrijke kamer hebben, zolang je er maar voor zorgt dat de kleuren goed matchen. En dit is op zich ook wel een beetje een kwestie van persoonlijke voorkeur. Maar zet bijvoorbeeld niet groen en rood vlak naast elkaar, want hoe je het ook went of keert, dat ziet er niet mooi uit. Als je de kleuren een beetje geleidelijk over laat gaan, krijg je een geweldig mooi kamer. En nog lekker kleurrijk ook!

Geef een reactie