Thuis klussen tijdens mijn vrije dagen

We hebben al een lange periode te maken met de maatregelen, waardoor wij relatief meer tijd thuis besteden dan dat we normaal gesproken zouden doen. Tijdens mijn vrije dagen blijf ik wel graag actief bezig. Ik had wel een aantal dagen gepland, zodat ik even tot rust kon komen van het werk. De planning was wel om op vakantie te gaan, maar ik heb ervoor gekozen om lekker thuis te blijven. Toch wilde ik niet niks doen, maar liever wel actief bezig blijven. Daarom heb ik besloten om in en rondom mijn huis een aantal klusjes te gaan doen die al lang op mijn to-do lijst stonden. De klusjes die ik wilde gaan doen was het opnieuw schilderen van de kozijnen en het leggen van een nieuwe vloer. Dat is wel makkelijker gezegd dan gedaan, want het vergt erg veel tijd en moeite. Alsnog is het mij wel gelukt, maar dat ging niet zonder slag of stoot. In dit blog zal ik je wat meer vertellen over hoe ik dat heb aangepakt.

Mijn kozijnen voorzien van een nieuw likje verf

Als eerst heb ik ervoor gekozen om al mijn kozijnen opnieuw te schilderen. Mijn kozijnen zijn zeker tien jaar niet meer geschilderd en konden wel een nieuw likje verf gebruiken. Voor het schilderen van kozijnen, dien je deze eerst schoon te maken. Als ze schoon zijn en volledig vuilvrij zijn, kun je beginnen met het schilderen. Ik heb ervoor gekozen om ze wederom wit te schilderen, want dat blijf ik toch het mooiste vinden. Het koste me een lange dag werk, maar het was erg mooi geworden. Doordat mijn kozijnen al een geruime tijd niet zijn onderhouden, kostte het mij wat meer moeite. Maar gelukkig kunnen ze nu zeker nog een aantal jaar weer mee.

Mijn vloer vervangen voor een nieuwe

Nadat ik klaar was met het schilderen van de kozijnen kon ik een start gaan maken aan het vervangen van mijn oude vloer. Eerst heb ik al mijn meubels en mijn spullen weg gezet, daarna kon ik de oude vloer eruit halen. Daarna zou je normaal gesproken zelf aan de slag gaan wat betreft het leggen van de nieuwe vloer. Maar ik heb deze keer voor iets anders gekozen. Ik had besloten om mijn laminaat gratis laten leggen door het bedrijf waar ik mijn vloer had aangeschaft. Nadat mijn nieuwe vloer er volledig in lag, was ik ontzettend tevreden met het resultaat en uiteindelijk was dit voor mij de beste keuze.

Geef een reactie