Met deze tips zorg je voor een kindvriendelijke tuin!

tuinscherm kopen

Een huis met een grote tuin, het geeft erg veel vrijheid en ruimte thuis. Vooral met kinderen is een huis met een grote tuin een perfecte oplossing. Zo kunnen zij hier voetballen, spelen en meer. Verder zou je ook diverse bloemen kunnen planten, wat zorgt voor een fleurige uitstraling. Voor een gezin met kinderen is het wel van belang dat de tuin kindvriendelijk is. Zo kun je tuin afschermen, kun je een gazon planten, en dien je ervoor te zorgen dat de tuin vrij is van gevaarlijke obstakels. In dit blog vertellen we je graag hoe je kunt zorgen voor een kindvriendelijke tuin!

Scherm je tuin af met een schutting of tuinscherm

Een van de eerste belangrijke tips, is om je tuin goed af te schermen. Naast een stukje privacy, zorgt een schutting of tuinscherm ook voor veiligheid. Wanneer je bijvoorbeeld aan een grote weg woont, voorkom je hierdoor dat de kinderen richting de weg lopen. De kinderen zullen hierdoor in de tuin blijven, zodat je ook niet altijd toezicht hoeft te houden. Zo kun je tuinschermen kopen, schuttingen plaatsen of zou je iets kunnen afsluiten met hekwerk. Hierdoor zal je kind altijd veilig in de tuin spelen!

Zorg voor een juiste keuze, gras of steen?

Tijdens de inrichting van een kindvriendelijke tuin, is het verstandig om te kijken wat de wensen zijn van de kinderen. Zo zouden ze wel eens willen voetballen of doen ze in de zomer aan watergevechten. Hier kun je gemakkelijk op afstemmen wanneer je de tuin gaat inrichten. Gras is in het algemeen een zachte ondergrond. De kinderen kunnen spelen in het gras, kan er in de zomer een zwembad geplaatst worden en zullen kinderen zich niet verwonden. Echter is dit met een stenen ondergrond wel het geval. Wanneer de kinderen spelen op stenen, is de kans dat zij zich verwonden vele malen groter. Bovendien worden stenen erg heet in de zomer, waardoor het plaatsen van een zwembad ook niet ideaal is. Overweeg dus goed de voor- en nadelen, om uiteindelijk de beste keuze te maken!

Zorg voor veiligheid, voorkom gevaarlijke situaties!

Veiligheid staat voorop bij een kindvriendelijke tuin. Zo kun je een tuinscherm kopen om de tuin af te schermen, denk je na over je ondergrond en de verdere inrichting van de tuin. Bij deze inrichting is het verstandig om alles zodanig in te richten, dat je gevaarlijke situaties zal vermijden. Plaats bijvoorbeeld geen stenen plantenbakken bij een stukje gras waar de kinderen kunnen spelen. Wanneer de kinderen hier vallen, zullen zij zich ernstig kunnen bezeren. Verder is het belangrijk dat het tuingereedschap een veilige opbergplaats krijgt, zodat kinderen zich ook hier niet aan kunnen bezeren!

Geef een reactie