Jouw bouwbedrijf uitbreiden met het aanleggen van zwembaden

In verband met het coronavirus, zal bijna heel Nederland de zomer in eigen land moeten spenderen. Hoewel sommigen een vakantiehuisje huren, zullen de meeste Nederlanders in de zomer in hun eigen huis vertoeven. Dit biedt kansen voor bouwbedrijven. Aangezien het een warme zomer lijkt te worden, zullen veel Nederlanders gaan nadenken over een zwembad in de tuin. Bovendien is deze tijd van quarantaine ook de perfecte tijd voor het klussen aan je huis. Om u te helpen om van deze tijd te profiteren, zal ik in deze blogs vertellen hoe u als bouwbedrijf een zwembad kan bouwen. 

Graafwerkzaamheden

Voordat u een zwembad aan kan leggen, zult u natuurlijk eerst plek moeten creëren hiervoor. De meeste klanten zullen een ingebouwd zwembad willen, en daarom is het belangrijk om over een graafmachine te beschikken. U kunt hier natuurlijk een graafmachine voor huren. Dit is vooral voordelig als u deze niet vaak nodig hebt en slechts voor een paar klanten een zwembad gaat bouwen. Als u echter van plan bent om het aanleggen van een zwembad toe te voegen aan uw standaard diensten, dan kunt u eens kijken of er een voordelige graafmachine te koop staat. Dit zal een goede investering zijn in uw bedrijf. Voordat u begint met graven, heeft u de binnenmaten van het te plaatsen zwembad nodig. Graaf aan elke kant ongeveer een meter extra uit ten opzichte van deze maten. Hierdoor creëert u genoeg ruimte voor de rest van het bouwproces. 

De basis leggen

Nu het gat voor het zwembad gegraven is, kunt u beginnen met al het bouwwerk. Ten eerste moet er uiteraard een bodem gelegd worden. Aangezien dit de fundering van het zwembad wordt, is het enorm belangrijk dat deze stap goed gaat. De bodem moet waterpas zijn en zo glad mogelijk zijn. De bodem heeft een dikte van ongeveer twintig centimeter nodig. Als de bodem ligt, kunt u de muren plaatsen van zowel betonblokken of EPS blokken. Op dit moment in het proces moet u ook alle inbouwdelen zoals afvoerputten en verlichting plaatsen. De laatste stap van de basis van het zwembad bestaat uit alle overige technische onderdelen zoals het aanleggen van leidingen en een filterinstallatie. 

De afwerking 

Een zwembad van beton ziet er natuurlijk niet heel fraai uit en is ook niet prettig om in te zwemmen. Daarom is de volgende stap in het proces het plaatsen van zwembadfolie op de bodem en langs de randen. Hier zijn verschillende materialen voor beschikbaar, maar als bouwbedrijf zal ik altijd kiezen voor gewapende zwembadfolie. Dit is van betere kwaliteit, dus uw klanten zullen hier erg blij mee zijn. Tot slot kunt u alle andere stappen van de afwerking doen. Denk aan het leggen van de randtegels, het opvullen van de gegraven grond en het opknappen van de omliggende tuin.

Geef een reactie