Je huis en je hond

Al sinds dat ik jong was wilde ik ontzettend graag een hond. Helaas was het niet mogelijk omdat mijn vader allergisch was. Dat wil niet zeggen dat mijn ouders niet ontzettend van dieren hielden. Ik ben opgegroeid met konijnen en cavia’s in ons huishouden. En voor mijn ouders die twee kinderen moesten opvoeden waren konijnen en cavia’s precies genoeg verantwoordelijkheid. Desondanks wilde ik zelf wel heel graag een hond en besloot dan ook dat ik deze zou nemen als ik volwassen was. Maar een hond is een grote verantwoordelijkheid en er zijn een hoop dingen die je op orde zal moeten hebben voordat je een hond kunt nemen. In dit artikel bespreek ik wat ik eerst regelde voordat ik besloot een hond te nemen.

Ruimte in je huis

Afhankelijk van hoe groot je hond is zul je er rekening mee moeten houden dat je ruimte nodig hebt in je huis voor je hond. Toen ik in een kleine studentenkamer woonde wist ik dat ik waarschijnlijk niet genoeg ruimte had voor een hond. Daarnaast woonde ik in een flat. Ik wist dat als ik een hond zou nemen ik deze de ruimte wilde geven om te rennen. Nu hoef je natuurlijk niet in een villa te wonen met een gigantische tuin om een hond te hebben maar een ruim appartement en groen park in de buurt is wel minimaal nodig. Een vlogger die ik volg die een Corgi heeft, het soort hond wat ik wil, woont in een ruim appartement in San Fransisco en heeft een park in de buurt. Dit is ongeveer wat ik wilde hebben voordat ik een hond nam.

Niet meer reizen

Wanneer je hond neemt zul je je moeten realiseren dat je moeten realiseren dat reizen met een hond lastiger is dan reizen zonder hond. Als je een aantal weken op vakantie wilt naar een locatie waar je een vlucht voor zult moeten nemen kan de hond niet mee. Dan moet je de hond dus achterlaten en door iemand anders laten verzorgen. Tegelijkertijd kan de hond natuurlijk wel mee als je op vakantie gaat met de auto. Gelukkig is er in Europa genoeg te doen. Je zult wel je hond moeten laten wennen aan lang in de auto zitten.

Genoeg verdienen zonder naar kantoor te gaan

Dit is wel een lastig maar wel belangrijk aspect van optimaal voor een hond kunnen zorgen. Een hond kost geld. Niet alleen heb je geld nodig om de hond zelf te kopen maar tegelijkertijd kan een hond ook ziek worden. Je hebt dus geld nodig voor een dierenarts en natuurlijk ook geld voor speeltjes, wij raden Kong aan, eten en andere benodigdheden. Maar als je genoeg geld verdient maar de hele dag weg bent van de hond en op kantoor zit is dit ook niet ideaal. Het is het beste als je thuis kunt werken.

Geef een reactie