Jaloezieën: speel met het licht!

Aanpasbaar, duurzaam en goedkoop. Jaloezieën zijn altijd een goede keuze om je ramen te verduisteren en verfraaien. Voorwaarde hierbij is natuurlijk dat je de juiste keuze maakt voor jouw interieurconcept. Laten we eens kijken naar wat hen onderscheidt en wat de voordelen zijn van de verschillende soorten, zodat jij de juiste beslissing neemt!

Materiaalkeuze bepaalt alles.

Het bepalende kenmerk van jaloezieën is het materiaal waaruit ze zijn opgetrokken. Die bepaalt mee hoe uitgebreid jouw opties zijn om het binnenvallende licht te sturen. Het voordeel van jaloezieën is dat je dit steevast met grote precisie doet én dat je sowieso een extra design-element in je ruimte hangt. De vaste elementen zijn bovendien ook makkelijk in onderhoud, zodat je alles ook vlotjes proper en hygiënisch houdt. 

De voordelen van jaloezieën

Ze zijn relatief goedkoop

Het hoeft geen luxe te zijn om er goed uit te zien. Gelukkig zijn jaloezieën relatief goedkoop en behoren ze dankzij hun rechtlijnige ontwerp tot een van de voordeligste opties.

Ze zijn erg aanpasbaar

Jaloezieën kunnen precies op de gewenste hoogte worden afgesteld, zodat zelfs de onvoorspelbare zon je dag niet kan verpesten.

Ze zijn verkrijgbaar in een enorm scala aan stijlen, materialen en kleuren

Waar je ook naar op zoek bent, van antracietgrijze jaloezieën tot opvallende statement pieces of elegante geweven houten jaloezieën… het is allemaal beschikbaar in het brede assortiment dat de markt nu kenmerkt. 

Ze bieden veel privacy

Ondoorzichtige jaloezieën bieden, wanneer ze worden neergerold, veel privacy, houden je kamer koel op een warme dag en helpen warmte te behouden door de isolatie van je raam te vergroten. Meer doorschijnende rolgordijnen laten het licht overdag binnen, maar bieden 's nachts iets minder privacy. Je kan dit tegengaan met een gordijn of iets dikker materiaal.

Eenvoudig aan te sluiten op een elektrisch zonweringsysteem

Op zoek naar eenvoudig te bedienen zonwering? Jaloezieën zijn ideaal om te gebruiken als slimme of elektrische zonwering, wat betekent dat je het licht in de kamer regelt met een afstandsbediening of een spraakopdracht!

Perfect fit

Perfect passende rolgordijnen zitten volledig in hun frame. Er is dus geen bungelend koordje en ook niets waar een kind of huisdier in verstrikt kan raken. Perfect Fit jaloezieën houden ook alles netjes binnen en verwijderen de opening rond de zijkant van de jaloezieën. Zo vermijd je een slordige look en licht dat ongewenst door spleetjes toch naar binnen komt. Waar wacht je nog op?

 

Geef een reactie