Een make-over voor jouw tuin

Werkplaatskachel

Nu de zomer voorbij is en je waarschijnlijk minder tijd in de tuin zult doorbrengen, is het des te belangrijker om de tuin goed te onderhouden. Nu kan het best zo zijn dat er wat onkruid is gaan groeien of dat de blaadjes al van de bomen beginnen te vallen. Dan is het tijd om actie te ondernemen en je tuin een opknapbeurt te geven. In de herfst en winter verliezen al hun bomen hun blaadjes weer en dat zal een hoop rotzooi geven. Zorg ervoor dat het niet al te erg wordt en houd het goed bij.

Poetsen en boenen

Om weer een mooie verzorgde tuin te krijgen is het belangrijk om te beginnen met een schoonmaak sessie. Misschien zijn er al aardig wat blaadjes van de bomen gevallen en is het van belang om die eerst van de grond op te ruimen. Dan kan je ook gelijk beginnen met de bomen en struiken te snoeien. Breng er weer een mooi model in zodat ze weer mooi aan kunnen groeien. Dan zal er na de warme zomer ook vast wel aardig wat onkruid tussen de stenen zitten. Je kan het op 2 manieren verwijderen. Je kan er wat onkruid gif op gooien zodat het langzaam dood gaat en je het zo makkelijk kunt verwijderen. Dit is echter niet zo goed voor je stenen en ook zeker niet voor het milieu. Daarnaast is het wel heel effectief. Als je nou de tijd ervoor hebt dan kan je het ook gewoon met de hand doen. Zo krijg je ook echt de wortels er mee uit en zal het even een tijdje weg blijven.

Een verbouwing in je tuin

Als je tuin er weer helemaal schoon en fris uit ziet kan je gaan nadenken over de indeling van je tuin. Vind je de stenen die je hebt nog wel mooi? Ziet je gras er nog wel goed uit? En zijn de meubelen nog intact? Wellicht wil je in de winter ook gebruik maken van de tuin en jouw werkplaats. Kijk dan is voor een werkplaatskachel. Deze kachel zorgt voor een aangename warmte in jouw tuin, schuur of garage en is in elke prijsklasse te verkrijgen. Ook kan je het leuk maken met wat warmtelampen. Kies voor een gedeelte met een overkapping en plaatst daar wat warmtelampen in. Wat leuke kussentjes en dekentjes op je lounge set en zelfs in de winter kan je daar lekker knus zitten. De landbouwwinkel is de perfecte winkel om al jouw benodigdheden aan te schaffen. Neem eens een kijkje op hun website!

Daarnaast kan je er ook voor kiezen om nieuwe tegels in je tuin te plaatsen. Het kan weer een hele frisse uitstraling aan je tuin geven en het scheelt schoonmaak werk. Als je gras in je tuin zou willen zou ik daar wel mee wachten tot na de winter. Gras overleeft de koude temperaturen van de herfst en de winter soms niet helemaal.

Geef een reactie