Een luxe badkamer voor elk budget

Als je je huis gaat inrichten of herinrichten is het belangrijk dat het helemaal naar jouw wensen eruit komt te zien. Een knusse woonkamer, een mooie groene tuin en een prachtige keuken. Maar wat naar mijn mening het allerbelangrijkste is wordt vaak vergeten: namelijk de badkamer! Je badkamer is een ruimte waar je elke dag komt. Het is de eerste ruimte waar je komt als je opstaat en de laatste ruimte die je ziet op een dag (op je bed na). Daarom is het fijn als je badkamer luxe en ontspanning uitstraalt. Zo begin en eindig je je dag altijd goed. Lees hieronder hoe je dit voor elkaar krijgt! 

De ‘essentials’ 

Allereerst zijn er een aantal ‘essentials’ die natuurlijk niet kunnen ontbreken in je badkamer. Dit zijn namelijk een toilet, een wasbak en een douche. Het lijkt een simpele keuze om deze benodigdheden uit te zoeken, maar ook een toilet bijvoorbeeld heb je in allerlei soorten en maten. Daarnaast moet je ook tegels uitkiezen voor in je badkamer. Probeer bij het uitzoeken van bovenstaande dingen in je hoofd voor te stellen of het bij elkaar past. Als je toilet, wasbak en tegels namelijk perfect bij elkaar passen, zorgt dit al voor een mooie rustige uitstraling waar je veel mee kan. En vergeet niet een douchewand! Deze heb je ook in vele soorten en maten, maar zo’n chic glazen wandje is toch wel het allermooist. 

Handdoeken, washandjes en badmatten 

Daarnaast heb je in elke badkamer natuurlijk textiel nodig. Namelijk: handdoeken, washandjes, een badmat enzovoort. Hierin heb je ook veel keuze, aangezien ze dit bij zoveel winkels verkopen. Mijn tip is niet automatisch voor het goedkoopste textiel te gaan, maar eerder voor wat duurder te kiezen. Wat duurder textiel is namelijk van betere kwaliteit waardoor het langer mee gaat. En niemand heeft toch zin om steeds maar nieuw textiel te moeten kopen? Daarnaast is het ook veel zachter, waardoor je gelijk een luxer gevoel krijgt als je je afdroogt of wast. Oja: en vergeet een goede badjas niet, dat is ook heerlijk! 

Details 

Tot slot zijn de details ook niet onbelangrijk! De gehele uitstraling van je badkamer wordt pas compleet als de details ook compleet zijn. Zo kun je denken aan plantjes, kaarsen of geurstokjes neerzetten om je badkamer deze ‘finishing touch’ te geven. Ik vind het leuk om in mijn neutraal gekleurde badkamer te kiezen voor kleurige decoratie. Dit geeft een wat warmer gevoel en je kan hier ook nog in variëren. Ben je bijvoorbeeld na een halfjaartje die rood/oranje details helemaal zat? Dan koop je gewoon wat nieuwe blauw/groene kaarsen en geurstokjes en heb je weer een hele andere look voor je badkamer! 

Geef een reactie