Doe in het najaar je zomeraankopen!

Najaar

Kijk eens naar buiten. Wat zie je? Waarschijnlijk regen, een grauwe lucht en een onaantrekkelijk natuur waar de blaadjes uit de bomen vallen. De vogeltjes zijn stil, de insecten lijken verdwenen en de meeste zoogdieren zoeken een plekje om de winter door te komen. En jij, jij zit lekker binnen. Kacheltje aan, kopje thee erbij, genietend van de kouder wordende dagen of juist smachtend naar april, wanneer het weer wat warmer wordt. Bij welke groep je ook hoort, er zijn een aantal dingen die het koude oktoberweer wat kunnen verzachten. Zoals het feit dat in het najaar een aantal dingen goed in de uitverkoop te vinden zijn. Vaak worden er in de zomer veel van de seizoensafhankelijke producten verkocht, maar een deel blijft achter. De leverancier wil daar ook niet mee blijven zitten, dus een goede kans dat jij deze dingen voor een spotprijsje op de kop kan tikken.

Tips

Hoewel er ongetwijfeld nog meer te vinden is, kwam ik vooral de volgende dingen tegen in de sale:

  • Zomerkleding. Hoewel je dat nu niet meer draagt kan je het juist daarom voor een klein prijsje op de kop tikken, zodat je in de zomer een volledig nieuwe collectie klaar hebt liggen. Scheelt je flink wat geld!
  • Badkleding. Badkleding is normaliter echt flink prijzig, maar kan je vaak in het najaar voor een klein prijsje op de kop tikken. Zeker als je een wat grotere voorgevel hebt zijn de bikini’s vaak anders erg duur. Ik schaf standaard mijn badkleding aan in het najaar.
  • Tuinspullen. Echt waar, dit is één van de grootste prijsknallers in het najaar! Leveranciers willen liever niet alle tuinmeubelen terug de opslag in brengen, dus je tikt zo een geweldig mooie tuinmeubel op de kop als je even goed zoekt. Daarnaast is vaak ook ander tuingerei een stuk goedkoper in het najaar, zoals de barbecue of hovenierspullen. Heb je al een goede tuinmeubel en alleen nieuwe kussens nodig? Ga alsnog even naar een tuincentrum of Google eventjes: ook deze zijn vaak stukken goedkoper in het najaar. Scheelt je weer heel wat centjes als de zon straks doorkomt en je zin hebt om buiten een boekje te lezen of te barbecuen.
  • Niet zozeer een aanschaf maar alsnog goed om te onthouden: ook de prijzen van vakanties gaan weer rap naar beneden zodra het zomerseizoen voorbij is. Mocht je naar de zon willen, doe dit dan lekker nu!

Heb jij nog dingen die je standaard in het najaar koopt? Laat het me weten!

Geef een reactie