De musthaves voor een sfeervolle slaapkamer

De slaapkamer is de plek waar je even op jezelf (of met je partner) kan zijn en heerlijk kunt ontspannen. Daarom is het natuurlijk ook van belang dat deze kamer van rust zo is ingericht dat je er met zowel de ogen dicht als open kunt ontspannen. Met de volgende inrichting tips creëer je binnen no-time een sfeervolle slaapkamer.

Een geschikte tapijt

Een tapijt is een belangrijk onderdeel van de slaapkamer. Niets is zo vervelend als dat gevoel wanneer je net wakker wordt en met blote voeten op de koude vloer stapt. Een tapijt is niet alleen lekker voor je voeten, maar het is zeker ook een sfeermaker in de slaapkamer. Zorg er voor dat het tapijt matcht met de kleur en de inrichting van de rest van je slaapkamer. 

Wand

Wat misschien wel net zo belangrijk is als de inrichting van de slaapkamer, is wat je met de muren doet! De muren zijn namelijk één van de eyecatchers wanneer je een ruimte binnenstapt. Er zijn vele manieren om de wand van je slaapkamer op te vrolijken. Ten eerste is het een idee om je muren in een bepaalde kleur te verven. Vind je dat niet leuk genoeg? Dan kan je er voor kiezen om een wand te behangen met leuke patroontjes. Ook is het een idee om wanddecoraties toe te voegen aan jouw wand. Denk bijvoorbeeld aan schilderijen, spiegels, wandlampjes en wandrekken waar je ook nog eens allerlei spulletjes in kwijt kunt! Met een mooie wand ben je al een flinke stap verder naar een mooie, sfeervolle slaapkamer.

Gordijnen

Gordijnen: ze zijn onmisbaar in zowel de woonkamer én slaapkamer! We willen namelijk genoeg privacy wanneer wij bezig zijn in onze kamer en willen al het licht van buitenaf blokkeren tijdens onze slaap. Wanneer wij vervolgens weer wakker worden kan het dan nog eens vervelend zijn dat het pikkedonker is in de kamer. Gelukkig is er nu ook een alternatief voor het standaard gordijn: namelijk de inbetween. Inbetweens zijn een gordijnsoort welke precies tussen een gordijn en vitrage in zit. Ze blokkeren het zicht goed genoeg om over onze privacy te waken, maar laten dan wel weer genoeg licht door om ‘s ochtends wakker te worden met een helder en fris gevoel.

Groen is altijd goed

Groen is altijd goed! Het is namelijk erg leuk om in de slaapkamer een plantje toe te voegen. Niet alleen voegt het een bron van kleur toe, maar het zorgt ook voor de natuurlijke en sfeervolle touch aan je slaapkamer. Een gemakkelijke manier om je kamer op te leuken!

Geef een reactie