Altijd een schone werkplek

afvalcontainer

Thuis, op school of op het werk doen we het allemaal, afval produceren. Nu is het zo dat de afvalbak aan huis om de week geleegd zal worden door de gemeente, bij bedrijven is dit anders. Bedrijven zijn namelijk zelf verantwoordelijk voor de verwerking van het afval. Zo is dit uit te besteden aan de plaatselijke gemeente, maar kun je ook zelf kiezen voor een afvalverwerkingsbedrijf. In dit blog geven we jou tips hoe jij het produceren van afval minimaal kunt houden, hoe je het afval scheidt en wat je nog meer kunt doen voor een juiste afvalverwerking. 

Zorg voor alternatieven

Het verwerken van afval kost tijd, energie, en draagt het bij aan de CO2-uitstoot hier in Nederland. Waar afvalverwerkingsbedrijven het GFT- en plastic afval nog kunnen recyclen, kan dit helaas niet met restafval. Het restafval wordt verzameld in een grote ruimte, waar dit vervolgens zal verbranden. 

Een manier om dit te voorkomen, is om gebruik te maken van alternatieven. Zo kun je gebruik maken van een plastic drinkfles of een broodtrommel, in plaats van plastic verpakkingsmateriaal. Wanneer iedereen binnen het bedrijf dit met regelmaat zal doen, zal de productie van afval nihil zijn!

Een juiste vuilnisbak voor iedere afvalsoort

Helemaal geen afval produceren zal nauwelijks te realiseren zijn. Zo zul je altijd papieren afval hebben, wat overigens ook tegen is te gaan door het delen van online bestanden. Om jouw steentje bij te dragen aan een beter milieu en een betere afvalverwerking, is om je afval te scheiden. Maak bijvoorbeeld onderscheid tussen rest-, papieren en plastic afval. Zo maak je met een kleine moeite, de wereld al een heel stuk beter!

Houd je van gemak, huur een afvalbak!

Nu heb je al wat tips kunnen krijgen om de productie van afval te verminderen en te scheiden. Hierdoor draag je een steentje bij aan het milieu en een betere afvalverwerking. Wanneer je al het afval scheidt, kun je er vervolgens voor kiezen om een afvalcontainer te huren. Een afvalverwerkingsbedrijf besteed een afvalcontainer uit, die het bedrijf vervolgens met een bepaalde ophaalfrequentie komt legen. 

Je zou hier een keuze kunnen maken om onderscheid te maken tussen verschillende containers. Zo kun je kiezen voor een plastic- restafval- en plastic afvalcontainer. Zo houdt je de eigen richtlijnen van jouw bedrijf aan, en help je het afvalverwerkingsbedrijf met de verdere scheiding van het afval! Door gezamenlijk als MKB-bedrijven een kleine moeite te doen, zorgen we samen voor een betere, schonere afvalverwerking!

Geef een reactie